Gotlänningarnas skörd ska bli till öl igen

Gotlands Bryggeri hoppas på äpplen och vildhumle från de lokala odlarna. Foto: Gotlands Bryggeri.

Äpplen och vildhumle. Det hoppas Gotlands Bryggeri få in från gotlänningarna under helgen. Målet är att brygga sin Farmhouse Ale igen.

I fjol var första gången som man bad om hjälp från gotlänningarna och resultatet blev så bra att man gör ett nytt försök i år. På lördag står dörrarna öppna hos bryggeriet i Visby och man hoppas att gotlänningarna ska komma och bidra med såväl äpplen som vildhumle.

– Förra årets Farmhouse Ale blev en fantastiskt god öl med en underbar känsla av gotländskt samskapande. Det känns kul att fortsätta denna numera årliga tradition att skapa öl tillsammans med gotlänningar, och såklart vår partner Halfvede musteri som hjälper oss att musta alla äpplen, säger Joakim Eneqvist, bryggmästare på Gotlands Bryggeri.

De som bidrar med råvaror kommer att få dricka gratis alkoholfri öl, och där finns också bland annat must från Halfvede Muserti, som mustar de äpplen som samlas in och sedan ska användas i ölet.