Fokus på Bhutan vid provning hos Monks

Bildspel

Bild 1 av 4

Per Forsgren berättade om sina äventyr i jakten på öl i Bhutan.


 

Hur smakar öl från Bhutan? Under onsdagskvällen fanns svaret på den frågan hos Monks i Stockholm.

Det var en liten men mycket engagerad skara ölvänner som samlats för att lyssna på Per Forsgrens föredrag om sin ölresa i Bhutan. Till eventet hade Monks också bryggt öl på bhutanesiskt vis och tagit fram ölstilarna Bang-Chang och Sin-Chang. Under kvällen serverades också de udda ölstilarna Gotlandsdricka och Sahti. Den senare hade bryggts av Sahtipaja i Sätila utanför Göteborg.
Utseendet på de öl som gjorts med inspiration från Bhutan påminde inte om öl, men smaken var faktiskt helt okej med en hel del frukter.
Man kan efter den här kvällen konstatera att det fortfarande finns länder där det inte slagit igenom med india pale ale ännu.