Dyrt – men här ska det satsas på färsk öl

Färsk öl ör är viktigt för Sycamore Brewing Foto: Sycamore.

Färsk öl är viktigt för Sycamore Brewing. Nu byter man ut alla gamla fat på pubar mot nya och det sker gratis.

 

I ett par månader har de flesta barer och restauranger varit stängda i USA, och försäljningen av öl från fat har nästan helt försvunnit.

För Sycamore Brewing i delstaten North Carolina har det inneburit minskad försäljning, men också att sålda fat hunnit bli gamla innan de kunnat säljas.

Att locka med färsk öl har varit viktigt ända sedan starten för bryggeriet, och nu lever man upp till det. Alla fat ute på marknaden som stått ett tag byts nämligen ut gratis av bryggeriet.

– Det kostar oss en hel del att byta ut faten, men det är det enda sättet som vi kan agera för att vara trogna vårt varumärke. Vi har alltid lovat våra öldrickare att vår öl är superfärsk och vi har gett oss den på att leva upp till det, säger bryggeriet i ett pressmeddelande.

Utbytet av ölen har inletts i delstaterna North Carolina, Georgia och Virginia.

Den öl som hämtas hem ska istället göras om till handsprit i samarbete med ett destilleri.