Duon tar bryggeriet i ost-lig riktning

Alesmith kompletteras med Cheesesmith. Nu ska Kalifornienbryggeriet även satsa på ost.

Ägarna Peter och Vicky  Zien har haft planerna på osttillverkning i många år och nu är det alltså dags. Under San Diego Beer Week gick han runt i bryggeriets tap room och erbjöd smakprover till gästerna, och efter nyår ska osten finnas att köpa på bryggeriet och i butiker.

– Likheterna mellan bryggning och osttillverkning kittlar. Det krävs total renhet, båda innehåller enzymer och en naturlig omställning av råmaterial till färdig produkt. Dessutom är dagarna för bryggning och osttillverkning ungefär lika långa, säger Peter Zien till West Coaster.

Sedan början av 2000-talet har planerna på osttillverkning funnits och nu ska de alltså bli verklighet. Mjölken till osten tas bland annat från en lokal gård som sedan tidigare använder bryggeriets drav som djurfoder,

Försäljningen inleds i januari och bland ostsorterna som ska finnas då hittar man varianter på cheddar, monterey och gouda. Dessutom ska bryggeriets Speedway Stout användas till en av ostarna.