Dugges tar steget till burk under 2020

BRYGGERIENKÄT 2019-2020

Tomas Halberstad berättar om Dugges framtidsplaner i vår enkät Foto: Ronny Karlsson.

Det har blivit Dugges tur i vår enkätserie. Tomas Halberstad berättar om planerna framåt, där bland annat en burklina finns med.

1. Vad var det bästa som hände för ert bryggeri/företag under 2019?

– Att vi äntligen blev klara med expansionen vi hållit på med sedan oktober 2016.

2. Vad blir era största satsningar eller förändringar i verksamheten under 2020?

– Planen är att under 2020 går från flaska till burk. Det är otroligt resurs- och planerings-krävande.

3. Hur mycket öl producerade ni 2019 och hur mycket räknar ni med att producera under 2020?

– Vi paketerade cirka 850 000 liter, vi producerade lite till men då vi under 2019 utökat vårt fatlagrlngsprogram så ligger den ölen och mognar på olika typer av fat.

4. Vilken fråga tror du blir viktigast för svenska bryggerier under 2020? Varför?

– Det är ju inte första gången någon här på Dugges svarar på den här enkäten och tidigare år så har vi nog alltid skrivit att kvaliteten kommer bli den viktigaste frågan. Och, trots att det fortfarande är viktigt så får vi nu säga att jag tycker att sammanhållning är den viktigaste frågan. Vi jobbar bättre tillsammans.

5. Vilket svenskt bryggeri imponerade mest på dig under 2019? Varför just det bryggeriet?

– Här kan jag ju bara svara för mig själv och för mig så är det O/O, för att dom gör så himla god öl.