Bryggning med publik nytt koncept i Malmö

Bildspel

Bild 1 av 4

En del nyfikna gäster kom fram med frågor till Anders Nilsson från Benchwarmers och Jesper Palm från Örebro Brygghus.


 

Tap takeover och bryggning. På en och samma gång. Det var konceptet för Örebro Brygghus när man gästade Benchwarmers och Brewdog Malmö.

En humlig brown ale var det som bryggdes när Örebro Brygghus och Benchwarmers valde att visa upp hela bryggningsprocessen. Gästerna på Brewdog Malmö fick möjlighet att prova tio olika öl från närkingarna, och samtidigt känna doften av ölbryggning från det 50-liters bryggverk som ställts upp i lokalen.

– Det är en del som kommer fram och frågar, det blir en nyfikenhet, säger Anders Nilsson på Benchwarmers.

Jesper Palm hade åkt ner från Örebro för att brygga ölen och trivdes även han under kvällen.

– Det är en kul kväll och det är bra att visa upp hur det fungerar när en öl blir till, sade han.

Det blev förstås också en hel del bryggarsnack under kvällen.
På sin tap takeover hade Jesper Palm med sig inte mindre än fem olika berliner weisse, bland annat en premiär för en öl smaksatt med saltlakrits och citron.

– Vi hoppas och tror att berliner weisse kommer att bli mer och mer populärt framåt sommaren. Det är inte så starkt och borde kunna locka människor med olika smaker, sade Palm.

Den humliga brown alen som bryggdes kommer att ge två fat som kommer att säljas på Brewdog i Malmö när den är redo för att provas.