Bara uteservering för San Diego-barer

Alesmith är ett av de bryggerier som under en period bara kan servera öl utomhus. Foto: Ronny Karlsson.

Stopp för all verksamhet inomhus. Det är vad som gäller för barer och taprooms i San Diego efter att antalet coronafall ökat.

Det är inte bara i Sverige som det är tuffare för barer. Kalifornien har olika nivåer på sina corona-restriktioner och nu har San Diego placerats i lila kategorin där det är tuffa restriktioner som gäller. Restauranger och barer får numera bara ha verksamhet utomhus, inga gäster accepteras alltså inne i barerna.

Nu är vädret klart bättre i San Diego än i Sverige i november, men trots det är detta en utmaning för de många barer och taprooms som kämpat med lägre intäkter sedan tidigt i våras.

Till skillnad från Sverige gäller de hårdare restriktionerna även religiösa samlingsplatser, biografer, museum och gym begränsas till att enbart ha verksamhet utomhus.

I minst tre veckor gäller de nya restriktionerna, men en hel del talar för att det blir längre än så.