Alesmith fixar fest för stoutälskare

Bildspel

Bild 1 av 6

Soozy Olguin, David Lotz och Mike Lindeblad missar förstås inte Speedway Grand Prix. David har till och med under året fått en egen Speedway Stout, Lotza Vanilla.

 

Speedway Grand Prix är öleventet där samma öl görs i mängder med versioner. I onsdags var det dags igen hos Alesmith i San Diego.

Alesmith Speedway Grand Prix ligger alltid under San Diego Beer Week och är ett måste för de många Alesmith-fansen.

Det finns 16 olika varianter på Speedway Stout knutna till själva eventet, där du köper ölen fyra och fyra. Dessutom finns det ett gäng till nya varianter av ölet på den vanliga fatlistan.

Som vanligt var detta en spännande och variationsrik ölupplevelse. Lite tveksam blev man när faktiskt två av de fyra första ölen smakade sämre än de här ölen brukar göra. En Cucumbah och en Root Beer fick många att titta förvånat på varandra, men sedan tog det rejäl fart.

German Chocolate Speedway, Salted Nutrool Speedway och framför allt Apple Cinnamon Speedway var riktigt goda. Sedan kom vi till den strålande avslutningen, där de fyra sista ölen är fatlagrade och den biten kan Alesmith bättre än de flesta i ölvärlden. Den här gången var det Chocolate Chip Cookie Barrel Aged Vietnamese Speedway som var allra bäst.

Kanske är det totala omdömet att nivån på ölen var snäppet högre de tidigare åren. Men å andra sidan kanske man också blir mer kräsen.

Här är alla ölen som serverades.

Lap 1:

-Root Beer Speedway

-Cucumbah Speedway

-Caramel Macchiato Speedway

-Sundae Speedway

Lap 2:

-Peanut Butter Banana Speedway

-German Chocolate Speedway

-Baklava Speedway

-Salted Nutroll Speedway

Lap 3:

-Chili Mango Speedway

-Ginger Nibs Speedway

-Brownie Batter Speedway

-Apple Cinnamon Speedway

Lap 4:

-Toasted Coconut Vanilla Barrel-Aged Vietnamese Speedway

-WaffleSmith Barrel-Aged Speedway

-”The Todfather Part II” Barrel-Aged Speedway

-Chocolate Chip Cookie Barrel-Aged Vietnamese Speedway