Timo satte proffsig touch på hembrygd

BEERNEWS 1 ÅR

Bildspel

Bild 4 av 4

En del humle ska göra portern extra god.

 

Ett hembryggningsrecept hanterat av ett proffs. Det blir resultatet när Sahtipaja gör en porter till Beernews ettårsjubileum.

Portern bryggdes första gången för något år sedan av undertecknad och hembryggaren Niclas Löfgren.

Det ska väl erkännas direkt att det var Niclas som skötte det allra mesta av den processen. Men jag köpte i alla fall råvarorna, hade en ide om att använda citra och försökte att inte vara i vägen för mycket.

Nåväl, ölet blev faktiskt ganska okej och Timo Krjukoff på Sahtipaja var en av personerna som gillade den.

Så när han skulle brygga ett öl till Beernews ettårsjubileum så fick vi plocka fram det receptet igen.

Det är en behaglig och balanserad porter med en del humle som extra krydda. Dessutom den här gången framtagen av en av Sveriges allra mest spännande bryggare.

Ölet kommer bara att finnas i ett enda fat och det serveras på Brewers Beer Bar 12 september. Vi tycker verkligen att du ska komma dit och prova vad som händer när ett hyfsat hembryggarrecept hamnar i rätta händer.

Tidigare presenterade öl:

Dugges

Ölnamn: Ronny Crush

Ölstil: India pale ale

ABV: 7,0 procent

En variant av Double Crush med något lägre alkohol och med en del humlepulver. Något torrare och mindre söt än sin föregångare.

Spike

Ölnamn: Bounty Hunter

Ölstil: Imperial stout

ABV: 11%

En maffig stout bryggd med kakao och mörk choklad, lagrad med kakaonibs, vanilj och rostad kokos.